ALIMENTATIE

DIETA

ECHILIBRU

ENERGIE

NUTRITIE

Pentru ca viata in sine reprezinta un intreg sir de procese chimice la nivelul organismului nostru, nutritia alaturi de miscare sunt baza pe care se cladeste starea noastra de sanatate. Fara o nutritie adecvata nu se poate vorbi despre o stare de sanatate favorabila pentru a putea desfasura activitati zilnice fie ca vorbim despre copii, tineri sau seniori.
Hrana joaca un rol important, decisiv chiar, pentru fiecare dintre noi pentru ca in functie de cantitatea si calitatea acesteia organismul raspunde prompt si aduce simultan, sau in timp, efecte cum sunt:

  • dezvolta, inlocuieste sau regenereaza celulele din tesuturi;
  • produce energie necesara incalzirii corpului si pentru a ne putea misca si lucra;
  • declanseaza toate procesele chimice incepand chiar cu digestia ei;
  • asigura protectie si rezistenta organismului in lupta cu o boala;
  • asigura recuperarea organismului dupa videcare.

O dieta sanatoasa este o dieta echilibrata si se poate obtine cu usurinta atunci cand se acorda atentie meniului zilnic, dar si situatiilor in care sunt necesare suplimente de hrana. Toate alimentele contin nutrienti, insa la nivel microscopic se diferentiaza:

  • micronutrientii cum sunt vitaminele si mineralele care sunt necesare continuu dar in cantitati mai mici, si
  • macronutrienti cum sunt carbohidratii, proteinele si grasimile, ce sunt necesare in cantitati mai mari si nu neaparat zilnic.

Fara un aport echilibrat corpul nostru va fi in suferinta, de aceea o dieta sanatoasa ce se bazeaza pe o nutritie adaptata varstei si nivelului de activitate este cea mai buna varianta pentru oricare dintre noi. Orice abatere in sens pozitiv sau negativ in ceea ce priveste nutritia va conduce intr-un interval diferit de timp in functie de organismul fiecaruia la dezechilibre metabolice care pot culmina cu afectiuni ale unor organe interne.

Este important de tinut cont ca orice exces poate fi stopat atat timp cat se intelege importanta nutritiei, iar daca revenirea la un regim alimentar echilibrat se face la timp starea de sanatate revine treptat la normal. Cautati mereu echilibrul intre efortul pe care il depuneti, fie el si intelectual si cu atat mai mult cand practicati un sport in raport cu cantitatea si calitatea hranei pe care o ingerati.

RAMAI CONECTAT

Daca doresti sa fi informat tot timpul despre campaniile si activitaile noastre, nu ezita sa ne urmaresti si pe retelele de socializare.

TOP